BusinessUit de praktijk

Uit de praktijk: kruimels op tafel

By 03/12/2018 No Comments

Dit artikel gaat over kruimels. Kruimels op tafel van een hotel waar ik een afspraak had. De kruimels waren niet van mij, maar van mijn voorgangers aan deze tafel. Blijkbaar hadden ze hun ontbijt net op, want de kruimels, pitten en stukjes eierschaal lagen nog op tafel.

De serveerster die mijn bestelling kwam opnemen zag het op tafel liggen en….deed niets. Wellicht wilde ze eerst even een doekje halen? Of iets anders? Ik wachtte geduldig af. En wachtte. Na ruim vijf minuten had ik nog steeds mijn koffie niet. Ineens stond ze weer voor me. Ze zette de koffie op tafel (er kon nog wel een ‘alstublieft’ vanaf) en liep met haar dienblad naar het volgende tafeltje. De kruimels bleven liggen.

Ook andere medewerkers deden niets. Ze zien het wel, maar ze doen er niets mee

Als zoiets gebeurt ‘op de vloer’ dan weet je dat er iets niet klopt binnen de organisatie. Want zoiets komt nooit alleen.

Waar laat dit bedrijf nog meer ‘kruimels’ liggen? En vanaf wanneer wordt dit echt een probleem? Hoe gaan medewerkers om met het aanslaan van de juiste bestellingen? Hoe betrokken is het personeel met het bedrijf waarvan ze hun salaris krijgen? Hoe gaat de organisatie om met de gegevens van hotelgasten?

Ik heb ooit geleerd: ‘zoals je één ding doet, doe je waarschijnlijk alles’. Denk er eens over na en kijk eens door die bril naar de ‘kruimels’ in je eigen organisatie.

Weten waar de mogelijke groei voor jouw organisatie zit? Download gratis dit document met 5 ongemakkelijke strategische vragen.