ContentMarketing

Waarom standaard uitleganimaties niet meer werken

By 27/11/2018 No Comments

Veel bedrijven werken met video’s waarin animaties zijn verwerkt om zaken uit te leggen of producten en/of diensten te promoten. Video’s die dienen als instructiemiddel is niets op tegen. Het zijn de animatievideo’s die producten of diensten promoten waar het nog weleens aan schort.

We zullen uitleggen waarom je bij ons niet zomaar maar een animatie kunt laten maken.

Veel gemaakte fouten in video’s

Inconsistent script en zwakker structuur

Een script dat niet consistent is, werkt niet. Zorg dat je basis op orde is, dat is de 1e stap.

Werk systematisch en geordend, zo voorkom je een chaotisch verhaal. Maak er een logisch verhaal van: er is een probleem en jouw bedrijf heeft de oplossing voor dat probleem. Dat moet dus duidelijk naar voren komen. Een goed script schrijven is vakwerk. Uiteraard kun je het zelf proberen, maar probeer niet het wiel opnieuw uit te vinden.

Saai

Een saaie video die geen aandacht trekt, is eigenlijk een video die voor niets is gemaakt. Zonde van het geld. Een video moet vanaf het begin de attentie van de kijker wekken en indrukwekkend zijn. Van het begin tot het einde.

Te zelf ingenomen

In een video moet je het nooit hebben over hoe geweldig je bedrijf is en goed je producten zijn. Je moet daarvan wegblijven en uitleggen hoe jij kunt helpen bij een specifiek probleem dat je doelgroep heeft.

Te veel informatie

Bedrijven neigen altijd te veel informatie in een video te stopen. Dit werkt juist verwarrend en maakt een video snel te lang. Houd het bij de kern. Twee minuten is een stelregel die je kunt aanhouden voor de duur. Maximaal.

Maatwerk

Veel video’s zijn te generiek. Dus niet boeiend. Wanneer je zorgt voor maatwerk, zal de kijker geboeid worden.

Juiste verspreiding

Een video moet je op diverse manieren verspreiden, wil je genoeg kijkers trekken. Verspreid het dus niet alleen op je YouTube-kanaal, maar ook op je site, in blogs, Facebook en Instagram.

Inspelen op behoefte

Een video werkt alleen als het antwoord geeft op de vraag waarom iemand een product of dienst wil. Het antwoord op die vraag is: omdat diegene een specifiek resultaat wil. Een goed voorbeeld hiervan is Apple. Zij zijn in hun marketing heer en meester ten opzichte van de concurrentie. Waarom? Omdat ze vertellen wat het product voor je doet. Je ziet lifestyle-beelden in plaatsen van opsommingen van specificaties. En als ze al over kwaliteit praten, vertellen ze je hoeveel meer je kunt doen met het nieuwe product ten opzichte van het oude. Specs worden vertaald naar realistische situaties. Dus ze communiceren hoeveel nummers er in je broekzak passen, in plaats van hoeveel gigabyte het ding heeft.

Maak dus geen animatievideo’s om het maken van de animatievideo, maak het alleen als het een toegevoegde waarde biedt waarin je laat zien dat je een oplossing biedt en het leven van je doelgroep beter, leuker of makkelijker wordt.